Dotekomanie.cz

TSMC startuje s masovou výrobou 7nm+ procesorů pro A13 a Kirin 985

Společnost TSMC, což je hlavní dodavatel mobilních procesorů pro telefony s logem nakousnutého jablka, na své tiskové konferenci oficiálně oznámila, že již brzy zahájí sériovou výrobu druhé generace 7nanometrové techologie. 

TSMC bude i nadále spolupracovat s Huawei

Bude to navíc úplně poprvé, kdy tchajwanská společnost zavede litografii EUV, což je velice dobrý a důležitý krok směrem k hlavním konkurentům, jako je Intel a Samsung. Zajímavostí také je, že i nadále bude firma dodávat procesory pro společnost Huawei. Nový proces výroby použije už u procesoru Kirin 985, který bude k dispozici v Mate 30. Mimo jiné bude výrobní proces použit i v případě chipsetu pro letošní iPhony. 

TSMC tímto krokem dalo jasně najevo, že i přes nepříznivé časy Huawei bude s čínskou společností nadále spolupracovat. A to i přesto, že je Huawei v USA na černé listině. Je však také důležité poznamenat, že mobilní telefon Mate 30 s největší pravděpodobností nebude disponovat operační systém Android. 

Nicméně, zpět k TSMC. Výrobce procesorů totiž oznámil i své plány do budoucna. V současné době startuje zkušební výrobu 5nanometrových procesorů s plně aplikovanou EUV technologií. K masové výrobě by pak mělo dojít v průběhu prvního čtvrtletí příštího roku. Vůbec poprvé by se tak 5nanometrové procesory mohly na trhu objevit již v červnu 2020. 

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version