Dotekomanie.cz

Sony představilo smartphone Xperia Ace

Xperia Ace

Společnost Sony letos již stihla představit jeden top model v podobě Xperia 1 a dva mobily zapadající do střední třídy – Xperia 10 (recenze) a Xperia 10 Plus (recenze). Nyní jsme se dočkali nečekané novinky v podobě mobilu Xperia Ace a dle některých informací se jedná vlastně o model Xperia Z4 Compact, která nikdy nebyla představena.

Xperia Ace

Stejně jako modely s označením Xperia 10, i Xperia Ace zapadá do střední třídy, aspoň z pohledu specifikací. Co se týče ceny, tak je poněkud vyšší a na trhu se objeví lépe vybavené mobily. Xperia Ace nejde cestou moderních prvků, jako jsou nejrůznější výřezy nebo díry v displeji.

Nabízí se běžný panel 5palcový panel s Full HD+ rozlišením. O výkon se zde stará starší procesor Snapdragon 630, který má k dispozici 4 GB operační paměti. Pro data je určen prostor o velikosti 64 GB, přičemž nechybí podpora microSD karty.

Na zadní straně se nachází jen jeden foťák s 12 MPx, ale má dobrou světelnost a je podpořen optickou i elektronickou stabilizací obrazu. Na přední straně se nachází jeden 8MPx snímač. Xperia Ace je voděodolná, ale jak to již bývá, není určena pro focení pod vodou.

Slabinou celého mobilu je baterie, která má pouze 2700 mAh. Ve spojení s Full HD+ panelem nemusí být výdrž příliš dobrá, ale Sony naštěstí umí poměrně dobře optimalizovat své mobily, zejména s ohledem na spotřebu. Minimálně jeden by měla novinka zvládnout.

Specifikace Xperia Ace

Cena Xperie Ace byla nastavena na 48 600 japonských yenů, což je v přepočtu přibližně 10 200 Kč. Zatím nemáme jakékoliv informace o dostupnosti na ostatních trzích. Jakmile se dozvíme bližší informace, budeme vás informovat.

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version