Dotekomanie.cz

Motorola představila Moto Z4, opět s Moto Mods

Moto Z4

Značka Motorola dnes představila svůj nový top model pro letošní rok. Jedná se o nástupce modelu Z3 a tak vcelku logicky se setkáváme s názvem Moto Z4. Ačkoliv se jedná o nejvybavenější model výrobce pro letošní rok, svými specifikacemi míří spíše mezi vyšší střední třídu. Designem však navazuje na předchůdce, přičemž rámečky jsou zase o něco tenčí.

Moto Z4 se Snapdragonem 675

Novinka nabízí krom tenkých rámečků také malý výřez v displeji pro fotoaparát podobně jako mnoho dnešních telefonů. Přesto je samotný tvar telefonu stále charakteristický pro tuto značku s čímž souvisí zachovaná kompatibilita s moduly Moto Mods. Samotný AMOLED displej má úhlopříčku 6,39 palce s rozlišením FHD+, tedy 2340 x 1080.

Uvnitř bohužel netepe nejvýkonnější možnost od Qualcommu, ale jen procesor Snapdragon 675. To je však stále výkonný čip z loňského podzimu, který nabízí celkem osm jader Cortex-A76 a je vyrobený 11nm procesem. Baterie pak nabízí kapacitu 3600 mAh, což je oproti předchůdci významný nárůst o 600 mAh.

Operační paměť dostala do vínku 4 GB a vnitřní úložiště pak 128 GB. Drátovou konektivitu zajišťuje USB-C překvapivě spolu s 3,5mm jackem. Bezdrátově se připojíte přes WiFi 802.11ac, Bluetooth 5.0 či NFC.

Čtečka otisků v displeji

Novinkou je integrovaná čtečka otisků prstů v displeji, přičemž se jedná o optickou technologii. Fotoaparát na zádech je jen jeden, což je vskutku netradiční v dnešní době. Jedná se o 48MPx snímač Sony IMX586 se světelností f/1,7. Potěší také přítomnost optické stabilizace.

Pro noční fotografování Motorola integrovala speciální režim Night Vision. Přední snímač nabízí rozlišení 25 MPx se světelností f/2,0. Samozřejmostí je podpora Moto Mods. Cenovka byla pak stanovena na 499 dolarů, tedy v přepočtu asi 11 tisíc korun bez daně. Konkrétní dostupnost v Česku zatím neznáme.

Specifikace

Zdroj: anandtech.com

Exit mobile version