Dotekomanie.cz

iPad 2 se po dlouhých osmi letech loučí, Apple ukončil podporu

Musíme přiznat, že tento krok jsme čekali už minimálně v minulém roce. Na druhou stranu nás velmi mile překvapilo, jak dlouho dokázal Apple držet iPad 2 při životě. Nyní je ale čas držet minutu ticha, neboť společnost s logem nakousnutého jablka se rozhodla iPad 2 zařadit do seznamu zastaralých zařízení.

iPad 2 tu byl krásných osm let

Společnost Apple v rámci své tiskové zprávy informovala širokou veřejnost o tom, že starý iPad 2 již nebude hardwarově podporován. Starý tablet se tak zařadí po bok dalších produktů, jako je například iPhone 4. Jedná se totiž o produkt, který byl vyroben zhruba před osmi lety. Celou tu dobu Apple stále svým zákazníkům poskytoval servis, tomu je ale nyní konec.

Na všech trzích, kromě Kalifornie a Turecka, kde díky místním zákonům bude muset Apple i nadále poskytovat servis iPadu 2 do března 2021,  nebude možné osm let starý tablet opravit oficiální cestou. 

iPad 2 byl původně uveden na trh v březnu roku 2011, přičemž prodáván bylo do března 2014. Tento kousek nabídl například velký 9,7palcový displej s jemností 132 PPI. Srdcem tabletu pak byl procesor A5. K dispozici byl ale také zadní 0,7megapixelový fotoaparát. 

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version