Dotekomanie.cz

Google představil Glass Enterprise Edition 2

Glass Enterprise Edition 2

Google již před mnoha lety představil první chytré brýle Google Glass. Jednalo se celou dobu o pokus a vytvoření nového segmentu. Netrvalo dlouho a mnozí pochopili, že se tento produkt jen tak nerozšíří. I tak vzbudil mnoho zájmu, a to dokonce i u nás v redakci. Ostatně právě my jsme vytvořili první český rozhovor natočený právě původním modelem Google Glass. Netrvalo dlouho a projekt byl ukončen, respektive byl stažen a Google po nějaké čase pokračoval ve vývoji. Po několika letech, tedy v roce 2017 jsme se dočkali Enterprise Edition pro firmy. Nyní zde máme druhou generaci pod názvem Glass Enterprise Edition 2.

Google Glass Enterprise Edition 2

I tentokrát se jedná o produkt určený spíše společnostem, které mohou Glass Enterprise Edition 2 zapojit do pracovnímu procesu. Nově generace se dočkala modernizace, což se týká i specifikací. Například základem je Qualcomm Snapdragon XR1, který vychází ze Snapdragonu 710. K dispozici jsou 3 GB operační paměti a vnitřní úložiště nabízí 32 GB.

Samozřejmě se nezapomnělo na vylepšení konektivity a samotného foťáku. Ostatně Google sám uvádí, že nový model se hodí i pro živé streamování obrazu. Glass Enterprise Edition 2 jsou odolnější, a to nejen vůči vodě a prachu. Systém je postaven na Androidu 8 Oreo, přičemž Google uvádí, že značně vylepšil podporu pro vývojáře. Je celkem jasné, že ani Glass Enterprise Edition 2 se nedostanou mezi běžné uživatele, ostatně i tento model přijde na 999 dolarů. Česká ceny by se pohybovala kolem 30 000 Kč.

Specifikace

Google již věří novému produktu, což dokazuje osamostatnění divize stojící za Glass Enterprise Edition 2. Původně vývoj probíhal v rámci Google X, což je inkubátor pro podobné projekty. Nově divize Glass spadá rovnou pod Google.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version