Dotekomanie.cz

Úkoly Google získávají integraci do Gmailu [aktualizováno]

Aktualizováno 13. 5.

Před pár měsíci se spekulovalo, že by aplikace Gmail mohla získat integraci služby Úkoly Google. Dnes jsme se této novinky dočkali a přímo skrze Gmail si můžete vytvořit úkol s připomenutím. Součástí je běžná editace, přičemž lze vytvořit pod úkoly.

Abyste měli tuto novinku k dispozici, potřebujete nejnovější verzi aplikace Gmail. Pokud se vám ještě nenabídla aktualizace, můžete si čekání zkrátit stažením instalačního APK balíčku. Taktéž budete potřebovat aplikaci Úkoly Google, jinak nebudete moci editovat vytvořené úkoly.

Původní článek 4. 2.

Již za dva měsíce se budeme muset rozloučit s aplikací a službou Inbox by Gmail. Ve své podstatě si Google na této aplikaci zkoušel funkce a novinky, kterých jsme se dočkali nakonec u aplikace Gmail. Příkladem může být odložení emailu na později. Nedávno Gmail prošel grafickou změnou a jak se ukazuje, dostane ještě některé funkce z umírajícího Inboxu.

Drobná vylepšení

Na internetu se objevil snímek obrazovky aplikace Gmail, konkrétně se jednalo o verzi z interního testování Googlu. Díky obrázku se dozvídáme o zkoušení nových funkcí, které byly k dispozici v Inboxu. Nečekejte zásadní změny, spíše se jedná o drobnosti, které mohou zlepšit používání aplikace Gmail.

První z nich je možnost zobrazení připnutých zpráv, díky čemuž budete mít hned na očích důležité zprávy. Další funkce se týká možnosti vytváření úkolů/poznámek. Zatím není jasné, jestli se jedná o pro pojení s kalendářem nebo službou Úkoly Google. Poslední změna by se mohla týkat seskupování emailu, jak je vidět na části Tech News.

Možná se nejedná o všechny novinky pro Gmail. Je zde také pravděpodobnost, že se něčeho takového nikdy nedočkáme. Budeme si muset počkat, jestli Google vydá aktualizaci aplikace s takovými možnostmi. Otázkou je, jestli takto uspokojí uživatele a jestli si oblíbí Gmail.

Zdroje: phonearena.com, emailanalytics.com, androidpolice.com

Exit mobile version