Dotekomanie.cz

Apple chce zakázat logo cyklostezky v Německu

foto: Apple

Další kuriózní případ začíná vyplouvat na povrch a opět se týká ochranné známky společnosti Apple. Jejich právníkům totiž neuniklo logo cyklistické stezky, která bude už za pár dnů otevřena v Německu. Kalifornský výrobce tvrdí, že znak má až příliš mnoho podobných prvků. Naštěstí turistické sdružení Rhein-Voreifel získalo kompletní potřebná povolení v loňském roce, takže ještě něco zvrátit firmu Apple může stát hodně sil.

Jen malicherný spor

Cyklostezka Rheinische Apfelroute (Cesta jablek podél řeky Rhein) otevírá v druhé polovině května, čili všechny propagační materiály včetně například stojanů na kola jsou připraveny a nyní vstupuje do popředí Apple. Ten podal odvolání proti celému projektu u Evropského fondu pro regionální rozvoj, vznesl námitku u GPTO (Úřad pro patenty a ochranné známky v Německu) a v dopise vyzvali turistické sdružení, aby logo přestali používat.

V odvolací zprávě Apple uvádí, že logo Apfelroute je na jedné straně „ukousnuté“ a rovněž ho doplňuje list. Nicméně logo je posvěcené německými úřady a samotná výkonná ředitelka sdružení je až zaskočena útokem ze strany tak velké společnosti. Koneckonců, není se čemu divit, když shrneme poslední zbytečné kauzy. Nárokování práv u sloganu Tick Different z hodinek Swatch, u loga německé kavárny Apfelkind nebo loga politické strany Fremskrittspartiet z Norska.

Zdroje: appleinsider.com, phonearena.com

Exit mobile version