Dotekomanie.cz

Aplikace Váš telefon od Microsoftu vylepšuje synchronizaci

Microsoft již dávno vzdal boj na poli mobilních operačních systémů, ale to ještě neznamená, že by nad tímto trhem zanevřel zcela. Nabízí poměrně dost aplikací a jedna z nich se stane možná nejpraktičtější, aspoň ve spojení mobilního telefonu a počítače. Microsoft již nějakou dobu pracuje na aplikaci Váš telefon, která se brzké době dočká poměrně zásadní funkce. Nyní ale vylepšil synchronizaci.

Váš telefon

V tuto chvíli aplikace umožňuje pouze synchronizaci fotografií a SMS zpráv. Jakmile přibudou další možnosti, zejména notifikace, bude klíčovou součástí právě synchronizace. Do této chvíle aplikace uměly sdílet data, jen pokud smartphone byl napojený na WiFi síť. Jakmile nebyla dostupná, data jednoduše nebyla k dispozici v aplikaci pro počítače s Windows 10. Nyní se to mění.

Aplikace Váš telefon ve verzi 3.4.9 pro Android a 3.8.4 pro počítače umožňují synchronizovat právě přes mobilní data. Aby byla tato možnost dostupná, musíte ve své aplikaci pro smartphone v nastavení povolit tuto možnost. Bohužel se jedná jen o spartánské nastavení a nemůžete si vybrat, co se vlastně má synchronizovat.

Problém tedy nastane zejména u fotografií, kdy vám může jednoduché prohlížení přes počítač vyčerpat mobilní data. Bylo by dobré, aby Microsoft zakomponoval trochu komplexnější výběr, co se může synchronizovat a přes jaké připojení. Rozhodně by se jednalo o vhodnou funkci.

Zdroj: androidcentral.com

Exit mobile version