Dotekomanie.cz

Youtube PiP se začíná objevovat i u lidí bez předplatného i mimo území USA [aktualizováno]

Aktualizováno 7. 4.

Před rokem se objevila informace, že i uživatelé bez předplatného mohli používat funkci obraz v obraze u aplikace Youtube. Nakonec se ale ukázalo, že se spíše jednalo o test v USA. Nyní zde máme další test nebo rovnou šíření této funkce. I tentokrát se objevila funkce v USA u lidí bez předplatného u služby Youtube. Následně se ale ukázalo, že funkce se začíná objevovat i mimo území USA. Snažili jsme se na redakčních zařízeních vyvolat funkci, ale nepodařilo se nám. Můžete se zkusit podívat do nastavení a do sekce obecné. Zde by se měla funkce nacházet.

Původní článek 7. 5. 2018

Android 8 Oreo přinesl mnoho zajímavých novinek a jednou z nich byla i funkce PiP (Picture-In-Picture), neboli obraz v obraze. Od uvedení se objevilo několik aplikací, které mohou zobrazit obsah v malém okně nad ostatními aplikacemi. Mezi takové patří VLC, Google Mapy, Chrome a další. Tuto novinku umí Youtube, ale jsou zde určitá omezení.

Youtube a PiP pro každého?

Youtube aplikace sice obsahuje funkci obraz v obraze, ale je dostupná jen pro předplatitele Youtube Red, tudíž si ji mohou užívat jen v několika zemích. Nyní někteří uživatelé hlásí, že se jim objevila funkce PiP i přesto, že nemají předplatné Youtube Red.

Na sociální síti Reddit se dokonce objevují informace, že PiP je dostupný i mimo země, kde je Youtube Red. Taktéž se funkce aktivovala na mobilech různých značek. Jeden z uživatelů poskytl informaci, že obraz v obraze je dostupný v aplikaci Youtube ve verzi 13.16.55. Ze všech informací lze soudit, že Youtube začal pomalinku rozšiřovat PiP a k aktivaci dochází ze strany serverů.

Bohužel nestačí jen hlídat, kdy se funkce objeví i na vašem zařízení. PiP totiž nefunguje u všech videí a zatím není jasné, čím je to podmíněno. Můžete tedy otestovat, jestli se funkce neobjevila ve vaší verzi aplikace. Jen dodáváme, že musíte mít minimálně Android 8 Oreo. Dejte nám vědět do komentářů, jestli máte k dispozici obraz v obraze a případně na jakém zařízení.

Zdroje: xda-developers.com, androidpolice.com

Exit mobile version