Dotekomanie.cz

Kirin 985 dorazí s Huawei Mate 30, bude vyroben 7nanometrovou technologií

Zdroj: Huawei

Současným vlajkovým procesorem společnosti Huawei je Kirin 980. Ten byl vůbec poprvé představen na loňské konferenci IFA 2018 a je k dispozici v Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 Pro, Honor Magic 2, Honor View 20 a v nedávno představeném Huawei Mate X. 

Nyní se ale zdá, že výrobce připravuje nový procesor, který by se měl objevit až v modelu Huawei Mate 30. Jedná se o menší překvapení, neboť se předpokládalo, že nový Kirin 985 bude k dispozici již v modelu Huawei P30 Pro. 

Kirin 985 bude nejmodernější procesor

Tato informace se zakládá na zveřejněném zdrojovém kódu jádra Kirin 980, kde bylo zjištěno, že příští high-end generací bude Kirin 985. Novinka by měla dorazit až ve druhém pololetí letošního roku. Huawei by mělo navíc použít nejmodernější výrobní 7nanometrovou technologii s extrémní ultrafialovou litografií (EUV) od TSMC. 

Stejná technologie byla již použita v současných procesorech typu Kirin 980 a Snapdragon 855 od Qualcommu. V tomto případě ale byla použita litografie DUV (Deep Ultraviolet). Jen pro porovnání, Samsung svůj Exynos 9820 vyrábí na základě 8nanometrové technologie. 

Nicméně, dle nejnovějších zpráv se Huawei rozhodlo urychlit vývoj a masovou výrobu vlastních čipů, a to na základě nedávnému omezení vůči USA. Huawei již překonal konkurenční Apple, tedy z hlediska dodávek smartphonů – dodávky Huawei činily 200 mil. v roce 2018. V letošním roce chce výrobce prodat více než 250 mil. kusů telefonů.

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version