Dotekomanie.cz

iPhone 2020 nabídne větší displej, iPhone 2019 pak větší baterii a další

Podle zahraničního serveru DigiTimes společnost Apple nedávno předala jednomu z dodavatelských řetězců podklady k tomu, aby v roce 2020 byly uvedeny tři nové iPhony s OLED displeji. 

Aktuální vlajkový model XS a XS Max disponuje OLED displejem, ovšem levnější varianta v podobě XR nabízí pouze LCD panel s nižším rozlišením, čímž Apple „dokázal“ snížit prodejní cenu. 

A právě s tímto modelem by Apple rád počítal i do budoucna. Proto jej v roce 2020 vybaví technologicky vybavenějším a kvalitnějším OLED panelem. V prodeji by tak měly být hned tři modely s těmito úhlopříčkami – 5,42 palců; 6,06 palců; 6,67 palců.

O této skutečnosti jsme ale informovali již dříve. Zajímavé jsou spíše změny u velikosti displejů. Současné modely nabízejí tyto úhlopříčky – 5,8 palců (iPhone XS); 6,46 palců (iPhone XS Max); 6,1 palců (iPhone XR). 

Nové velikosti by tak mohly přinést odlišný design, tedy alespoň co se týká displeje. Je dost pravděpodobné, že se Apple pokusí zmenšit výřez v displeji, popřípadě nějakým způsobem ještě zapracuje na rámečkách. Tyto modely nás čekají ale až za rok a kousek, pojďme se tedy společně podívat na bližší termín.

Letošní iPhone nabídne až o 25 % větší baterii

Podle dlouholetého analytika Minga Chi-Kua bychom se již letos měli dočkat iPhonu s podporou reverzního bezdrátového nabíjení. Díky tomu by pak byl telefon s logem nakousnutého jablka kompatibilní například se sluchátky AirPods 2. 

Takzvané rezervní bezdrátové nabíjení funguje jako v případě Galaxy S10, které je schopno dobíjet druhé zařízení. Kromě toho by letošní vlajkové modely v podání Applu měly nabízet až o 25 % větší kapacitu baterie. 

Zdroje: neowin.net, neowin.net

Exit mobile version