Dotekomanie.cz

Huawei Y5 2019 aneb novinka do nejnižší třídy

HUAWEI Y5 2019

Společnost Huawei v tomto roce představila již několik modelů z řady Y. Tyto mobily jsou určeny do nejnižších příček, takže nelze od nich očekávat mnoho. Sice nabízí výřez v displeji pro maximální využití přední strany pro zobrazovací panel, ale rámečky jsou silnější. U některých z novinek se snaží nalákat na design napodobením koženého provedení. Něco podobného lze najít u u další novinky Huawei Y5 2019.

Huawei Y5 Lite cílí na nenáročné uživatele

Huawei Y5 2019

Smartphone jako takový je k dispozici v několika barvách, přičemž zde najdeme i hnědou nebo černou s napodobenou kůže. Co se týče specifikací, tak bude Huawei Y5 2019 dostačovat nenáročným uživatelům. Rozhodně se nejedná o rychlý mobil. Huawei se spíše zaměřil na nižší cenu, byť ji zatím neznáme.

Mezi základními specifikacemi najdeme například procesor Helio A22 od společnosti Mediatek, který má k dispozici 2 GB operační paměti. K dispozici budou dvě verze s rozdílnými úložišti. Základní model má pouze 16 GB, lepší varianta disponuje 32 GB. Displej má úhlopříčku 5,71 palců s HD+ rozlišením.

Na zadní straně najdeme jeden 13MPx foťák se světelností f/1.8. Přední strana disponuje 5MPx snímačem. Všemu dodává energii baterie o kapacitě 3020 mAh. Co se týče bezpečnosti, tak zde nenajdeme čtečku otisků prstů. Maximálně se dá využít rozpoznávání obličeje, ale vzhledem k tomu, že zde není pokročilá technologie, tak spíše bude sloužit jen pro odemknutí mobilu. Bohužel ani tentokrát Huawei nepospíchá u této řady s novým USB C konektorem. Huawei Y5 2019 je vybaven jen microUSB.

Specifikace Huawei Y5 2019

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version