Dotekomanie.cz

Google ARCore – rozrůstá se podpora zařízení [aktualizováno]

arcore

Aktualizováno 1. 4.

Před pár dny Google aktualizoval seznam zařízení podporující ARCore, tedy softwarový doplněk sloužící pro aplikace s rozšířenou realitou. Tentokrát do seznamu přibylo 5 zařízení, přičemž jedno z nich je Motorola One Vision, tedy mobil, který ještě nebyl představený.

Zařízení, která jsme do seznamu přidali, jsou zvýrazněná tučně. Při další aktualizaci dojde k označení nových mobilů či tabletů.

Původní článek 23. 2.

V srpnu minulého roku jsme se dočkali uvedení novinky ARCore od Googlu, která přináší podporu pokročilejší rozšířené reality do mobilů s Androidem. Do této chvíle byl celá projekt ve fázi vývoje, ale až nyní jsme se dočkali uvedení verze 1.0. Přímo na MWC bude Google prezentovat toto softwarové řešení rozšířené reality.

Google vydal ARCore rozšíření pro aplikaci Foťák

ARCore 1.0

Cílem Googlu je rozšířit ARCore ještě letos do 100 miliónů zařízení. Do této chvíle mohli zkoušet novinku jen majitelé nejnovější Pixelů 2 s Androidem 8.1. V rámci uvedení stabilní verze dochází k rozšiřování podporovaných mobilů. V tuto chvíli je ARCore 1.0 oficiálně dostupné pro 13 zařízení:

Jedná se teprve o první várku, přičemž rozšiřování podporovaných mobilů proběhne v dohledné době, což dokazuje oznámení spolupráce s firmami Huawei, Motorola, Xiaomi, HMD/Nokia, ZTE, Sony Mobile a Vivo.

Čekají nás nejen hry založené na ARCore

Samozřejmě se nezapomnělo na vývojáře, kteří tak mohou začít tvořit své aplikace pro rozšířenou realitu. Google si pro ně připravil SDK a dokumentaci, která jim napomůže v tvorbě. Již nyní víme, že podporu ARCore nabídne například Snapchat.

Do vývoje se pouští i další společnosti, díky kterým si budeme moci například prohlédnout Porsche Mission E Concept, rozestavět si nabídek v rámci  OTTO AR nebo se ponořit do světa Ghostbusters.

Odkaz na animaci

Zatímco Google bude pokračovat v rozšiřování podpory, bude se čekat na výtvory vývojářů, jak využijí tento přístup k rozšířené realitě.

Zdroje: androidpolice.com, 9to5google.com, androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Exit mobile version