Dotekomanie.cz

G Suite se dočkal hned několika novinek, uživatele potěší

V průběhu loňského roku jsem se v rámci služeb Google Docs, Sheets a Slides dočkali nového informačního panelu Activity. Prostřednictvím tohoto panelu lze získat informace o různých statistikách a také to, kdo si daný dokument prohlížel jako poslední. A právě tyto cloudové aplikace se nyní dočkaly další nové funkce. 

G Suite nabízí nové funkce

Tři cloudové aplikace od Googlu byly nově vybaveny funkcemi týkající se historie sdílení a analýzy komentářů. Díky těmto novinkám společnost Google opět o něco více vylepšuje svůj informační panel Activity. Uživatelé tak nyní mohou například zkontrolovat, zda spolupracovníci již prohlíželi aktualizovaný soubor a podobně. 

Mezi další novinky patří také „Sharing history“. Jedná se o funkci, která samozřejmě disponuje designem Google Material. To ale není její hlavní úloha. Vše spočívá v tom, že dokáže poskytnout podrobné informace o tom, jakým způsovem je soubor sdílen v rámci G Suite. Navíc jednoduše zjistíte, kdo k souboru má přístup a jaká úroveň práv byla danému uživateli udělena. 

Mimo jiné jsme se dočkali „Comment trend“, čímž se Google snaží uživatelům pomoci lépe vizualizovat konverzace v daném dokumentu. Zobrazuje tedy počet komentářů a odpovědí od vytvoření dokumentu. K dispozici je ale i graf „Weekly comment trend“, jenž zaznamenává nová vlákna, odpovědi a nevyřešené komentáře po celou dobu existenci dokumentu. Veškeré tyto novinky budou k dispozici v následujících týdnech.

Zdroj: 9to5google.com

Exit mobile version