Dotekomanie.cz

Apple opět před soudem, tentokrát kvůli starším iPhonům

Společnost s logem nakousnutého jablka to v poslední době nemá vůbec jednoduché, neboť musí neustále řešit různé soudní procesy. Nedávno ji největší starosti dělal výrobce procesorů Qualcomm, který Apple žaloval kvůli licenčním poplatkům a hlavně také kvůli porušení smlouvy NDA – Apple předal klíčové informace Intelu. Nyní ale musí řešit další velkou nepříjemnost.

Apple musí řešit další soudní proces

Apple dle nové žaloby prodával iPhony s vadnými hardwarovými tlačítky pro vypnutí a zapnutí telefonu / displeje. O této skutečnosti však své uživatele vůbec neinformoval. Žalobci ve své žalobě uvádí, že modely typu iPhone 4, iPhone 4S a iPhone 5 byly těmito vadnými tlačítky vybaveny. 

Tlačítka se po nějaké době začala zasekávat či dokonce přestala fungovat úplně. Problém však byl, že Apple o této chybě věděl, ovšem za pozáruční opravy si nechával i nadále platit. A právě tyto finance chtějí nyní někteří zákazníci zpětně proplatit. Americká společnost s logem nakousnutého jablka se samozřejmě proti této žalobě odvolala s tvrzením, že o žádné protiprávní jednání nešlo. 

Soudní proces by měl proběhnout 25. října letošního roku, a to na území Kalifornie. Jak celá věc dopadne je nyní samozřejmě ve hvězdách. Největší bizarností je fakt, že si uživatelé začali stěžovat až o několik let později. I na tuto skutečnost bude pochopitelně soud přihlížet. 

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version