Dotekomanie.cz

Apple Music má poprvé více předplatitelů než Spotify v USA

Apple Music v posledních letech neustále roste, přičemž pro Spotify se stává čím dál tím více konkurenční. A Spotify by se mělo mít na pozoru. Dle zahraničního serveru The Wall Street Journal dokázalo Apple Music předběhnout Spotify v počtu předplatitelů na území USA. 

Apple Music kraluje americkému trhu

Je třeba ihned úvodem zdůraznit, že žádná z těchto dvou společností nezveřejňuje přesná čísla předplatitelů na jednotlivých trzích. I přesto se ale WSJ podařilo získat biží informace týkající se těchto čísel, a to údajně od blízkého zdroje. Právě podle WSJ se Applu podařilo přeskočit Spotify v počtu předplatitelů na území USA. 

Ke konci února letošního roku mělo Apple Music zhruba 28 mil. amerických předplatitelů, zatímco Spotify o pouhé dva miliony méně. Je tedy zřejmé, že Apple Music daleko rychleji získává nové uživatele. Měsíční míra růstu činí přibližně 2,6 – 3 %, přičemž v případě Spotify 1,5 – 2 %. Naopak Spotify stále kraluje v počtu neplatících uživatelů – tito uživatelé však Spotify nepřináší příliš velké zisky. 

Pokud jde o celková čísla, Spotify má stále velký náskok. Na druhou se zdá, že Apple Music je ziskový a dlouhodobě udržitelný, zatímco příjmy švédské hudební streamovací službě pomalu a jistě klesají. 

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version