Dotekomanie.cz

Stop fake news, WhatsApp pracuje na speciálním nástroji

Na sociálních sítích, zejména na Facebooku a WhatsAppu, se šířila hned celá řada falešných zpráv, tzv. fake news. V Indii se v loňském roce šířila zpráva, že stát Karnataka zabil muže a tři další zranil. Tato informace se šířila hlavně skrze sociální síť WhatsApp. 

WhatsApp se chystá na boj proti fake news

A právě proti šíření falešných zpráv chce společnost WhatsApp bojovat. Samotný stát na WhatsApp, potažmo Facebook, tlačil, aby došlo k zamezení šíření těchto zpráv. Proto nyní americká sociální síť testuje zbrusu nový nástroj, který by měl v budoucnu uživatelům pomoci ověřit, zda jde o pravdivou informaci, či „fake news“. 

Ve své podstatě by se mělo jednat o funkci pro vyhledávání obrázků. Ta by měla uživatelům umožnit nahrát fotografii, přičemž speciální algoritmus jej porovná s mediálním obsahem prostřednictvím Google služeb. Díky tomuto využití vyhledávače bude uživatel moci lépe zjistit, jestli se jedná o falešnou, či pravdivou zprávu. 

Tento nástroj je v současné době součástí beta verze WhatsApp 2.19.73, což v praxi znamená, že není k dispozici pro všechny uživatele. Není navíc vůbec jasné, kdy se funkce dočká i široká veřejnost. 

Zdroj: neowin.net

Exit mobile version