Dotekomanie.cz

Služba Apple News+ porušuje pravidla App Storu dle bývalého Apple vývojáře

Pamatujete si na to období, kdy Apple neustále vracel vývojářům aplikace, neboť porušovaly zásady a podmínky App Storu? Nyní se zdá, že tvůrce legendárního obchodu s aplikacemi okusí vlastní medicínu. 

Apple News+ aneb krátké představení

Společnost na své poslední konferenci „It’s show time“ představila hned několik nových služeb. Zajímavým překvapením byla novinka v podobě Apple News+. I tentokrát došlo na ujištění, že služby jsou jednoduché pro použití, zabezpečené a hlavně moderované, aby vše bylo lepší, plynulejší a relevantnější. I zde bylo zdůrazněno, že jde hlavně o relevanci a přesnost informací, což naráží na problém kolem falešným zprávám (fake news).

V Apple News + najdeme magazíny zaměřené na módu, vědu, přírodu, sport a další témata. Celkem jich je nyní něco přes 300. Apple tuto službu bude nabízet za 9,99 dolarů měsíčně, což je zhruba 227 Kč. 

Apple News+ porušují pravidla App Storu

Nová služba ale trpí hned několika problémy. Apple News+ disponovalo bezpečnostní chybou, díky které bylo možné stahovat magazíny bez zaplaceného předplatného. Nyní byla objevena další chyba, ta se však týká porušení vlastích podmínek propagace v rámci platformy App Store.

Lehce bizarní je, že o této skutečnosti informoval vývojář Dave DeLong, který sám pro Apple pracoval celých sedm let. Aplikace by jeho slov měla být odstraněna, neboť propagační stránka Apple News+ neobsahuje odkaz na zásady ochrany osobních údajů či stránku s podporou. Jinými slovy, není nikde uvedeno, jakým způsobem bude možné předplatné zrušit. 

Dalšího pochybení se Apple dopustil v případě ceny. V podmínkách App Storu je totiž psáno, že cena musí být ze všeho nejvíce vidět. Ovšem v případě Apple News+ se cena zobrazí až po kliknutí na Try It Free. Je velmi pravděpodobné, že bude Apple žalován.

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version