Dotekomanie.cz

Qualcomm pracuje na vlastním bezdrátovém VR headsetu

Jeden z největších výrobců mobilních procesorů, Qualcomm, se začíná zajímat o technologii VR. Právě Qualcomm bude jednou z prvních společností, která vyrobí a představí bezdrátový VR headset. Mohlo by se jednat o další malý, leč důležitý krůček k zdokonalení VR technologie, neboť současné headsety vyžadují drátové připojení k počítači. 

Qualcomm dělá důležitý krok pro VR

První VR headset s logem společnosti Qualcomm bude demonstrován na konferenci Game Developers Conference, která se koná v San Franciscu. Většina mobilních VR headsetů vám nedovolují připojit se skrze váš počítač k dalším herním VR knihovnám. A právě zde by měla nastat změna, a to díky Boudless XR. 

Prostřednictvím Boudless XR bude možné VR headset používat jako samostatnou náhlavní soupravu, již bude možné propojit s počítačovými hry. Veškeré připojení bude založeno na 60 GHz. Nikoho nepřekvapí, že srdcem celého headsetu bude procesor Snapdragon 845. 

A nyní to nejzajímavější. Latence bude opravdu minimální, pouhých 16 ms. Veškeré počítače a konzole, které budete chtít používat s VR headsetem od Qualcommu, budou muset podporovat Wi-Fi 802.11 ad a speciální software od Qualcommu.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version