Dotekomanie.cz

Apple Watch Series 4 – EKG zatím nebude pro Česko [aktualizováno]

Někteří majitelé chytrých hodinek Apple Watch získali přístup ke klíčovým funkcím EKG. K funkcím se dostali po nainstalování nejnovější aktualizace iOS 12.2. V současné chvíli se jedná pouze o majitele z Velké Británie. 

Apple Watch Series 4 s EKG pro evropské země s CE certifikací

Samotnou funkci se uživatelům samozřejmě nepodařilo zprovoznit, neboť watchOS 5.2 není stále k dispozici ke stažení. Je tedy zřejmé, že právě nový systém watchOS 5.2 je pro funkčnost EKG klíčový. Na druhou stranu, funkce byla spatřena v oficiální iOS aplikaci Watch a Health.

A právě v aplikaci Health je k dispozici i zcela nová dokumentace, kde společnost Apple popisuje funkce EKG. Mimo jiné je zde uvedeno, že EKG bude rozšířeno o další evropské země. Pro americké regiony je funkce EKG k dispozici na Apple Watch Series 4 s watchOS 5.1.2 nebo novějším. 

Pro ne-americké regiony bude EKG k dispozici s iOS 12.2 a watchOS 5.2. Zdravotní pomocník by měl dorazit do všech evropských zemí, ve kterých se používají certifikační značky CE. V současné chvíli však není jasné, kdy Apple novou aktualizaci v podobě watchOS 5.2 zveřejní. 

Aktualizováno:

Jak se ukázalo, watchOS 5.2 nepřináší do Česka novou funkci EKG na Apple Watch Series 4. Zřejmě si musíme počkat delší dobu.

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version