Dotekomanie.cz

Android 9 Pie – které mobily mají dostupný nejnovější systém [aktualizováno]

Android 9 Pie

Výrobci mobilní telefonů se systémem Android produkují mnoho modelů a někdy se dočkáme představení několika kusů během měsíce. Kdyby takto byli aktivní i v případě aktualizací, uživatelé by byli spokojenější. Google vytvořil nástroje, které mají zjednodušit vydávání nových verzí systému, což se snad začne ukazovat právě v aktualizacích na Android 9 Pie. Již nyní můžeme sledovat vypouštění Androidu 9 Pie pro větší množství smartphonů, ale i tak je dosti komplikované sledovat, kdy a pro jakou zemi platí daná aktualizace.

Google oficiálně vydal Android 9 Pie

Dostupnost systému Android 9 Pie

Díky informacím z projektu AOSMark zde máme komplexnější seznam zařízení, pro které je dostupná aktualizace na Android 9 Pie, nebo která zařízení již tímto systémem disponují. Ačkoliv sledujeme veškeré dětí na mobilním trhu, i nám může uniknout nějaká informace nebo vydání aktualizace pro konkrétní model.

Právě zde nám můžete pomoci a poměrně jednoduše. Stačí do komentáře uvést, že jste obdrželi aktualizaci na Android 9 Pie, samozřejmě s uvedením modelu, kterého se to týká. Nejenže pomůžete v přesnosti tohoto seznamu, ale zároveň takto informujete další uživatele, kteří čekají na nejnovější systém od Googlu.

Níže uvedené mobily buď již mají stabilní verzi Androidu 9 Pie, nebo je k dispozici beta verze.

Google

HTC

LG

Motorola

Huawei

Honor

Asus

Nokia

OnePlus

Samsung

Essential Products

Sony

Xiaomi

Redmi by Xiaomi

Razer

U některých zařízení najdete značku (S), což znamená, že máme ověřenou dostupnost aktualizace na Android 9 Pie u majitelů v České republice. Taktéž se jedná o označení zařízení se stabilním Androidem 9 Pie.

Aktualizováno 1#: Do seznamu jsme zařadili mobily, pro které je dostupná beta verze Androidu 9 Pie a označili je písmenem „b“. U některých modelů se jedná o testování lokálních verzí, ale předpokládá se dostupnost globální varianty systému. Abyste se vyznali, co bylo do seznamu přidáno nově, tak jsme názvy novinek udělali tučně. Při příští aktualizaci ztratí toto označení a budou zvýrazněny novinky.

Aktualizováno 2#: Do seznamu zařazujeme i ohlášené aktualizace, přičemž přibližný termín je uveden v závorce u každého zařízení.

Zdroje: aosmark.com, fonearena.com, xda-developers.com, gsmarena.com, 9to5google.com, xda-developers.com, gizmochina.com, androidpolice.com, gsmarena.com, xda-developers.com

Exit mobile version