Dotekomanie.cz

Xiaomi má vlastní Home Hub jako Google

Doplňky v chytré domácnosti se neobejdou bez kvalitního rozbočovače, který co nejjednodušeji spojí ovládání jednotlivých prvků do jediného zařízení. Novinku tohoto druhu oficiálně uvádí společnost Xiaomi pod označením XiaoAI Touchscreen Speaker. Kromě toho, že je vybaven vlastním hlasovým asistentem XiaoAI,  jde ve stopách konkurenčního Home Hub od Googlu nebo Smart Display od Lenova.

V jednoduchosti je krása

Přestože čínský producent zatím ještě drží všechny důležité specifikace pod pokličkou, můžeme zmínit dotykový displej s úhlopříčkou 4 palce. Zobrazovací panel byl vybaven spoustou funkcí, ale za zmínku hlavně stojí například aktuální čas v digitální podobě, předpověď počasí, budík, přehrávač hudby či videí, ovládání chytrých příslušenství, jako jsou kamery, zvonky, termostaty, světla apod. Další obsah do něj dostanete přes vlastní obchod s aplikacemi.

Výrobce do dnešní doby dokázal prodat přes 9 milionů kusů chytrých reproduktorů a tato aktualizovaná verze nepochybně přispěje k výraznému navýšení prodejních čísel v letošním roce. Prodejní cena, ani dostupnost není sice zatím známa, ale první kousky budou k dispozici již od příštího týdne – přesněji ve čtvrtek 28. února. Do té doby Xiaomi může odhalit kompletní seznam specifikací.

Zdroj: gizmochina.com

Exit mobile version