Dotekomanie.cz

Microsoft Authenticator přináší nové bezpečnostní prvky

Aplikace Microsoft Authenticator vám pomůže prokázat vaši identitu, aniž byste si museli pamatovat heslo. Místo používání hesla se přihlásíte se svým uživatelským jménem a pak použijete své mobilní zařízení a pomocí otisku prstu, rozpoznání obličeje nebo zadání PIN kódu potvrdíte, že jste to skutečně vy. Tato metoda dvojúrovňového ověřování je považována za bezpečnější, než když používáte jen heslo, a to zejména při prohlížení citlivých informací.  

Pokud ale chcete i nadále používat heslo, je zde připravena druhá část metody dvojúrovňového ověřování, a to tím, že vám aplikace pouze zašle oznámení o nutnosti schválení, když potřebujete poskytnout další důkaz vaší identity, nebo automatickým vytvořením nového ověřovacího kódu každých 30 sekund, takže máte nový kód, kdykoli se potřebujete přihlásit.

Microsoft Authenticator i nadále vylepšuje bezpečnost

Tato skvělá bezpečnostní aplikace byla vydána teprve v roce 2016. Tehdy byla k dispozici pouze pro operační systém iOS, následně expandovala i na Android. Aplikace se od té doby dočkala opravdu skvělých a zajímavých funkcí, jako je například možnost zálohovat data na cloudové úložiště. 

Společnost Microsoft však chce mít ještě bezpečnější. Proto se rozhodla informovat uživatele o změnách hesel či osobních údajů právě skrze aplikaci Microsoft Authenticator. Uživatelé díky tomu budou moci změny prověřit a v případě potřeby podniknout příslušná opatření. 

K dispozici je také vylepšené monitorování nebezpečných hrozeb. Pokud tedy budete mít podezření, že byl váš účet ohrožen, můžete rychle zareagovat skrze aplikaci.

Zdroj: neowin.net

Exit mobile version