Dotekomanie.cz

iOS 13 údajně nabídne Dark Mode a velké vylepšení pro iPad

Již delší dobu jableční uživatelé volají po možnosti přepnout svůj operační systém iOS do režimu Dark Mode. V minulosti se několikrát zdálo, že Apple na Dark Modu (tmavém režimu) skutečně pracuje, což potvrzovaly i řádky kódu jazyka Swift. 

Bohužel ale nikdy k žádnému reálnému použití, respektive zveřejnění nedošlo. To by se ale mohlo změnit příchodem nového operačního systému s označením iOS 13. Co přesně nás v nové verzi čeká?

iOS 13 nabídne mnoho změn

Největší novinkou chystaného iOS 13 bude dle zahraničního serveru MacRumors, který se odkazuje na zdroj Bloomberg, Dark Mode, o který si uživatelé říkají již několik let. Samozřejmě detaily v tuto chvíli nejsou zřejmé, na druhou stranu bylo zjištěno, že Dark Mode pro iOS bude plnit stejné služby, jako Dark Mode pro macOS.

Jinými slovy, Dark Mode v tomto případě bude mít za úkol zpříjemnit používání iOS zařízení, přičemž tento režim pomůže zlepšit i výdrž baterie na jedno nabití. Jak ale již známo, Apple se nyní zaměřuje výhradně na iPady – chce v zákazníkovi vyvolat pocit chtíče a v budoucnu zřejmě nahradit počítače Mac. 

Proto bude i letošní iOS 13 zaměřeno hlavně na iPady. S největší pravděpodobností tato verze nabídne přepracovanou domovskou obrazovku. Kromě toho bude k dispozici možnost, díky které budete moci jednu aplikaci spustit vícekrát. Apple se ale zaměří také na vylepšení správy souborů. 

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version