Dotekomanie.cz

Apple údajně již letos představí svou platební kartu

Společnost Apple a Goldman Sachs údajně připravují společnou platební kartu, uvedl to zahraniční server Wall Street Journal. Nová platební karta by měla být integrovaná s aplikací Apple Wallet na iPhonu. Ta pak nabídne speciální funkce, jako je například možnost nastavit si cíle výdajů, a další. Karta by navíc měla nabízet odměny v podobě 2% cashbacku a slevy pro nákup nového Apple zařízení. 

Apple chystá svou první platební kartu

Dle zahraničního serveru Wall Street Journal je v současné chvíli nová platební karta ve fázi testování, o které se starají zaměstnanci Applu. Karty bychom se pak měli dočkat v průběhu letošního roku. Mobilní aplikace Wallet navíc prošla poměrně velkou změnou v iOS 12.2 beta 3, takže není žádným překvapením, že Apple plánuje další kroky. 

Za zmínku stojí také to, že služba Apple Pay byla spuštěná již v roce 2014, ovšem až nyní se dostala k nám – tedy do České republiky. Kromě toho jablečná společnost nedávno spustila Apple Pay Cash. Tato služba je však dostupná pouze na území USA. Zpět ale k platební kartě.

Nová platební karta od Applu bude s největší pravděpodobností používat platební sít MasterCard. Zajímavé ale je, že podobná informace se objevila již v květnu loňského roku. V té době se na internetu objevily informace, že právě Apple pracuje na své první kreditní kartě. Více informací bohužel o nové kreditní kartě nemáme. 

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version