Dotekomanie.cz

Apple představí televizní službu v březnu či dubnu, HBO podporovat nebude

Společnost Apple plánuje představit zbrusu novou televizní streamovací službu. Dle informací by měla být k dispozici již v průběhu dubna či května, ovšem ne každá televizní společnost jej bude podporovat. 

Apple je ve finální fázi testování

Nejnovější zprávy naznačují, že streamovací služba filmů a seriálů od Applu bude k dispozici pro všechny Apple uživatele za menší měsíční poplatek. Společnost s logem nakousnutého jablka však bude podporovat také přihlášení k doplňkovým službám. Uživatel se tak například bude moci přihlásit k existujícím digitálním službám, jako je Showtime.

Podle CNBC se Apple v současné chvíli připravuje na uvedení nové služby do provozu, ovšem ne všichni partneři budou mít svůj obsah k dispozici. HBO se pravděpodobně do této služby ani angažovat nebude, a to kvůli neshodám týkající se sdílení údajů a rozdělení příjmů. Naopak by se ke službě měl připojit Netflix a Hulu. 

Streamovací službu od Applu prozatím bude podporovat Start, Showtime, Viacom a Netflix. Pokud se neshody vyřeší, HBO by se mohlo v budoucnu připojit. Společnost Apple má údajně poměrně striktní podmínky. Po každém partnerovi požaduje 30% snížení předplatného, což není málo. Datum i přesto byl stanoven na měsíc duben či květen. 

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version