Dotekomanie.cz

App Store má jasná pravidla a Apple to dává vývojářům najevo

Společnost Apple samozřejmě neustále pracuje na ochraně soukromí svých uživatelů. Proto se nyní rozhodl zveřejnit zprávu, ve které varuje všechny vývojáře na odstranění jejich aplikací z App Storu. 

App Store má jasná pravidla

Celá věc se má tak, že Apple požaduje od vývojářů eliminaci a správné zveřejňování analytického kódu. Díky tomuto kódu je možné zaznamenávat, jak uživatel interaguje s iOS aplikacemi. O této skutečnosti navíc společnost informovala skrze zahraniční server TechCrunch. 

Pokud vývojáři nebudou nadále dodržovat podmínky a pokyny, Apple je odhodlán odstranit jejich aplikace z App Storu. Dle tohoto kroku se zdá, že nemalé množství vývojářů používá analytické nástroje třetích stran, které zaznamenávají, jak uživatel interaguje s jejich aplikacemi. 

Jeden takový nástroj se nazývá Glassbox, který využívá značná většina vývojářů na platformě iOS a Android. V současné chvíli však společnost Google neudělala žádný krok. Apple je v tomto směru velice diskrétní. Zcela jasně a naprosto zakazuje aplikacím shromažďovat data bez souhlasu uživatele či jeho znalostí. 

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version