Dotekomanie.cz

Xiaomi zahájilo vývoj MIUI 11, máme se skutečně na co těšit

Čínská společnost Xiaomi je známá hlavě díky výrobě chytrých telefonů, které vždy nabízejí výkonný hardware a velmi nízkou cenovku. Není tedy divu, že si právě Xiaomi našlo na trhu poměrně silnou pozici. 

Xiaomi své chytré telefony vybavuje samozřejmě operačním systémem Android, který vždy obohatí svou nadstavbou MIUI. Poslední verze MIUI 10 je v současné chvíli k dispozici na celé řadě produktů, a tak společnosti nezbývá nic jiného, než se posunout opět o level výše. 

MIUI 11 nabídne zlepšení na každém kroku

Máme se skutečně na co těšit. Xiaomi na své konferenci oficiálně oznámilo, že chystá pro své zákazníky zcela nové MIUI ve verzi 11. V tuto chvíli byl zahájen prvotní vývoj a společnost o novém systému prohlásila „bude se jednat o nový a jedinečný operační systém“. 

Těmito slovy nijak výrobce nekopal do konkurence, nýbrž do vlastních řad. MIUI 11 bude jedinečný systém v porovnání s předchozími Xioami aktualizacemi. Podle některých fotografií, které demonstroval Liu Ming, tedy vedoucí oddělení pro plánování produktů, se zdá být MIUI 11 mnohonásobně rychlejší než MIUI 9. Kromě rychlosti nabídne také inteligentnější rozhraní. 

Liu Ming během prezentace prohlásil, že operační systém, respektive nadstavba MIUI 11, nabídne hned celou řadu nových funkcí, které umožní snadnější používání daného zařízení. Více informací bohužel o připravované aktualizaci nemáme k dispozici. Xiaomi nám alespoň na závěr prezentace uvedlo několik statistik. 

Podle dat má v současné chvíli Xiaomi přes 300 mil. aktivních uživatelů na více než 40 různých zařízeních. V tomto ohledu musíme čínského výrobce pochválit, neboť jde o impozantní statistiku.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version