Dotekomanie.cz

Aplikace WhatsApp překonala Facebook v počtu aktivních uživatelů

Věděli jste, že Facebook je majitelem nejen sociální sítě Instagram, ale také WhatsApp? Již pět let vlastní společnost Facebook populárního mobilního kecálka. Tehdy jej odkoupila za rekordních 19 mld. amerických dolarů. 

V té době byl cíl Facebooku jasný – sjednotit služby a vydělat co nejvíce peněz. To se největší sociální síti světa podařilo velmi dobře. Dokonce tak dobře, že se WhatsApp stal populárnější než hlavní mobilní aplikace Facebook, tedy alespoň z hlediska globální popularity. 

WhatsApp překonal Facebook, ale jen na měsíc

Dle poslední výroční zprávy „State of Mobile“, kterou vytvořila společnost App Annie, zaznamenala mobilní aplikace WhatsApp stejnou měsíční aktivitu, jako největší sociální síť Facebook. Tento razantní nárůst byl poprvé zaznamenán koncem loňského roku, přesněji v září. 

Od té doby však nebyla služba schopna dorovnat měsíční návštěvnost Facebooku. To ale neznamená, že by WhatsApp nějak upadal, ba naopak. Podle oficiálního prohlášení měla aplikace WhatsApp 1,5 mld. aktivních uživatelů po celém světě (začátkem loňského roku). 

Mobilnímu kecálkovi se ale daří také hlavně díky desktopové aplikaci, která byla zveřejněna teprve nedávno. WhatsApp však i přesto dominuje na mobilních zařízeních s operačním systémem Android a iOS. 

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version