Dotekomanie.cz

Vytiskli 3D hlavu a otestovali zabezpečení telefonů

Americká společnost Apple teprve před rokem představila zbrusu novou bezpečnostní technologii pod názvem Face ID. Velmi jednoduše řečeno jde o technologii založenou na skenování obličeje daného uživatele. 

Na internetu se samozřejmě objevilo hned několik názorů, že technologie nebude tak bezpečná, jako právě čtečka otisků prstů. Důvod těchto obav byl jednoduchý – Samsung před pár lety představil podobnou technologii, kterou však bylo možné obejít pouhou fotografií. Nakonec se ale ukázalo, že Face ID od Applu je velmi dobře zabezpečeno.

3D hlava: Android vs. iOS

Nebudeme lhát, když prozradíme, že Apple má bezpečnost skutečně pod palcem. Vždyť i ti největší konkurenti stále nedokázali představit takové Face ID, které by bylo alespoň z poloviny tak dobře zabezpečeno, jako to od společnosti s logem nakousnutého jablka. Tuto informaci nedávno potvrdil i zahraniční magazín Forbes. 

Forbes provedl poměrně zajímavý test, ve kterém se pokusil obejít zabezpečení Face ID na pěti TOP smartphonech na trhu – a to pomocí obličeje vytvořeného 3D tiskárnou. V testu byly porovnávány tyto modely – LG G7, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy Note 9, OnePlus 6 a rok starý iPhone X. 

Testerům se podařilo obejít všechny mobilní telefony s operačním systémem Android, přičemž jako jediný uspěl iPhone X. Dle slov zahraničního magazínu použil Apple velmi propracovanou 3D technologii, která k vyhodnocení používá tisíce mikrobodů. 

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version