Dotekomanie.cz

Twitter trápila pět let chyba, která zpřístupňovala soukromé tweety

Sociální síť Twitter jistě všichni znáte. Jednoduše řečeno, Twitter umožňuje uživatelům posílat a číst příspěvky zaslané jinými uživateli, známé jako tweety. Společnost se samozřejmě neustále potýká s různými problémy, ale i přesto jde o velmi dobrou platformu. 

Twitter měl pět let problémy

Bohužel ale i mistr tesař se někdy utne a pro Twitter to platí dvojnásob. Právě tato společnost se v roce 2014 dopustila velké chyby, která odhalila některé soukromé tweety Android uživatelů. Twitter poprvé o tomto problému informoval až letos. 

Zajímavé je, že způsobená chyba nijak neovlivnila uživatele iOS zařízení či desktopu. Podle oficiálního vyjádření společnosti Twitter došlo k problému ve chvíli, kdy se lidé používající mobilní aplikaci pro Android pokusili změnit nastavení svého účtu, a to včetně aktualizace e-mailové adresy. 

Jakmile uživatel provedl tyto změny, sociální síť automaticky zakázala funkci „Protect your Tweets“, čímž byly veškeré příspěvky zpřístupněny veřejnosti. Problém se týkal uživatelů mobilních telefonů s operačním systémem Android, kteří změny ve svém účtu provedli mezi 3. listopadem 2014 a 14. lednem 2019. 

Zdroj: engadget.com

Exit mobile version