Dotekomanie.cz

Operátoři dostanou nové možnosti v Androidu Q

Androidu Q

Nedávno se objevily první náznaky novinek v nadcházející verzi mobilního operačního systému Android. Díky dalším komentářům v rámci zdrojových kódu se dozvídáme další novinky, které nepůjdou na první pohled vidět. Dozvídáme se, že mobilní operátoři dostanou nové možnosti v rámci blokování mobilních telefonů z jejich distribuce.

Android Q a mobilní operátoři

Pokud jste si zakoupili mobilní telefon s Androidem od mobilního operátora, tak pravděpodobně obsahuje specifické úpravy. Například může obsahovat podporu VoLTE či jiné vychytávky. Někteří operátoři ale blokují zařízení na své mobilní sítě, aby uživatel nemohl mobil z jejich distribuce používat u jiného operátora.

V Android Q zřejmě dostanou operátoři možnost blokovat i druhý SIM slot, pakliže jej mobil obsahuje. Pakliže operátor této novinky využije, budete moci používat jen SIM karty přímo od něj. Další novinka se týká vytvoření speciální seznamu povolených a blokovaných operátorů. Díky tou bude moci operátor vyspecifikovat, jaké SIM karty budete moci používat na svém zařízení, pokud to dovolí.

Tyto novinky se dotknou i restrikcí virtuálních mobilních operátorů, které budou moci identifikovat, nebo respektive zapojit jejich blokování, pakliže jejich síť bude na stejné infrastruktuře. V tuto chvíli se jedná o náznaky možných novinek a i po jejich nasazení není jisté, jestli těchto možností využijí všichni operátoři.

Zdroj: 9to5google.com

Exit mobile version