Dotekomanie.cz

Brzy se dočkáme smartphonu Nokia 1 Plus

Po roční odmlce by se mohl objevit nástupce modelu Nokia 1 a zároveň v pořadí třetí zástupce v rámci programu Android Go pod značkou Nokia. Společnost HMD Global bude samozřejmě přítomna během letošního ročníku veletrhu MWC v Barceloně, takže uvedení právě zde je velmi reálné. Připravovaný telefon podle prvotních informací nabídne omezenou výbavu, která ho zařadí do nejnižší třídy na mobilním trhu.

Jen to nejnutnější

Zveřejněný výpis odhaluje model Nokia 1 Plus nesoucí displej s neznámou úhlopříčkou, ale v poměru stran 18:9 a s rozlišením 960 x 480 pixelů (213 DPI). Hardwarovou stránku má zastoupit čtyřjádrový procesor MT6739 (1,5 GHz) od MediaTeku, grafický čip PowerVR GE8100, operační paměť RAM o velikosti 1 GB nebo interní úložiště s kapacitou 8 GB. Neměla by chybět ani podpora paměťové microSD karty.

Seznam specifikací uzavírají standardní funkce jako Bluetooth, microUSB port, Wi-Fi, dual-SIM či také předinstalovaný systém Android v nejnovější verzi 9.0 Pie pod křídly ekosystému Android Go. Zadní část toho o sobě zatím moc neprozradila, ale díky přiložené fotografii můžeme minimálně počítat s poměrně silnými rámečky kolem předního panelu. Prodejní cena se má pohybovat okolo hranice 100 eur (tj. cca 2 566 Kč).

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version