Dotekomanie.cz

Motorola možná pracuje na druhém ohebném smartphonu/tabletu

motorola

Nedávno jsme vás informovali, že Motorola zřejmě pracuje na návratu série Razr, která by měla nabídnout ohebné displeje. V podstatě by se mělo jednat o reinkarnaci starých véčkových mobilů. K představení by mohlo dojít ještě letos, aspoň v podobě prototypu. Nyní se ale ukazuje, že Motorola zvažuje ještě odlišný přístup.

Ohebný tablet?

Zatímco Razr bude zřejmě zapadat do kategorie smartphonů, tak nová patentová přihláška poukazuje na jiný přístup k technologii ohebných zařízení. Ve své podstatě by se mělo jednat o tablet, který půjde přehnout na půl, čímž bychom dostali velmi dlouhý smartphone. Druhá strana by nebyla nevyužitá a posloužila by minimálně pro gesta.

Zařízení jako takové by mělo disponovat větším počtem kamer. Nejenže při ohnutí by byla k dispozici vždy na zadní straně aspoň jeden foťák, ale také by došlo k využití identifikace, na kterou stranu se uživatel dívá. Po rozpoznání by došlo k deaktivaci některých funkcí na odvrácené straně.

Už firma Royole ukázala na svém zařízení FlexPai, že je možné vyrobit takový typ zařízení. Bohužel v jejich případě je konstrukce trochu nepřesvědčivá a software ještě není připraven na běžné používání, aspoň takto popisují novinku zahraniční novináři, kteří si mohli netradiční zařízení vyzkoušet.

Pokud se Motorola chce pokusit vyrobit zařízení ukázané v patentu, čekají ji nelehký vývoj. Navíc oproti modelu Razr bude muset řešit zvýšenou odolnost měkkého panelu, který bude muset odolávat pokládání na nejrůznější povrchy a také nošení v kapse.

Můžeme jen doufat, že se Motorola minimálně pokusí vyrobit prototyp. Novinek a netradičních řešení nikdy není dost a jakýkoliv pokus kterékoliv firmy posouvá trh dále.

Zdroj: nl.letsgodigital.org

Exit mobile version