Dotekomanie.cz

iPhone XR je prodávanější než iPhone XS, šlape na paty také XS Max

Apple koncem loňského roku představil své současné vlajkové modely, od kterých se mělo za to, že společnosti vydělají jmění. To se ale nakonec nestalo, vlastně Apple zažil úplný opak – místo růstu jeho podíl na trhu klesá a s ním i prodeje. Velkou otázkou ale doposud bylo, jak si vlastně iPhone XS, XS Max a XR vedou – který z modelů se nejvíce prodává. 

iPhone XR téměř králem loňských modelů

Analytická společnost Mixpanel vydala svou výzkumnou zprávu, ve které je uvedeno, že iPhone XR jednoznačně porazil vlajkový model iPhone XS, tedy alespoň co se prodejních čísel týká. Na tento model ze začátku znatelně ztrácel. V průběhu týdnů a měsíců však prodeje dorovnal a nakonec jej i v prodejích porazil.

Podle analytiků bude iPhone XR ve svém prodejním růstu pokračovat, a to tak, že předběhne i nejdražší variantu iPhone XS Max. Poněkud bizarní informací je, že se velmi dobře dařilo starším modelům. iPhone 8, který je více než rok starý, se na trhu stále velmi slušně prodává. Lehký pád v prodejích pak zaznamenal vyšší model iPhone 8 Plus. 

Samozřejmě musíme brát v úvahu, že jsou tato čísla založena na odhadech, nikoliv jasných a přesných čísel. Těch už se zřejmě nikdy nedočkáme, neboť Apple sám prohlásil, že prodejní čísla zveřejňovat nebude.

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version