Dotekomanie.cz

Huawei Y5 Lite cílí na nenáročné uživatele

Tak jsme se konečně dočkali. Společnost Huawei si pro nás připravila v pořadí již druhý smartphone s operačním systémem Android Go. Nový chytrý telefon nese název Huawei Y5 Lite a nabídne atraktivně nízkou cenu. 

Huawei Y3 (2018) – poprvé s Android Go

Huawei Y5 Lite za atraktivních 2 500 Kč

Nově představený kousek přináší displej o velikosti 5,45 palců. V tomto případě Huawei sáhlo po levnější zobrazovací technologii, přesněji IPS LCD s rozlišením 1440 x 720 pixelů. Není se ale čemu divit, jen přeci se jedná o telefon s Android Go, který cílí na nenárokové uživatele. 

Na zadní straně modelu Huawei Y5 Lite se nachází 8megapixelový fotoaparát s clonou f/2.0. Naopak na přední straně najdeme 5megapixelový fotoaparát s clonou f/2.2 pro tvorbu selfie. V tomto případě se o dočasně spuštěné aplikace a dokumenty stará operační paměť s kapacitou 1 GB. 

Pro soukromá data je pak připraveno vnitřní 16 GB úložiště s možností rozšíření, a to pomocí microSD karty. Srdcem celého telefonu se stal čtyřjádrový procesor MediaTek MT6739, který by měl bohatě stačit pro základní uživatelské činnosti – internet, SMS zprávy a volání. 

K dispozici je mimo jiné i poměrně velká baterie, jenž nabízí 3 320 mAh. Vzhledem ke slabším specifikacím musel výrobce sáhnout po operačním systému Android 8.1 Oreo (Go Edition). Huawei Y5 Lite je v prodeji v černé a modré barvě, a to za příjemných 100 EUR, což je v přepočtu asi 2 500 Kč bez DPH při aktuálním kurzu 25 Kč za jedno EURO.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version