Dotekomanie.cz

Huawei přeskočilo Apple a je druhým největším prodejcem na světě

Jak Huawei slíbilo, tak také splnilo. Do konce letošního roku chtěla společnost dodat více než 200 milionů kusů svých chytrých telefonů, a to se této firmě nakonec skutečně povedlo. Oproti loňskému roku dosáhla ohromujícímu nárůstu v podobě 30 %, neboť v té době dodala „pouze“ 153 milionů kusů. 

Dle společnosti Nikkei pomohla k těmto výsledkům hlavně řada P20, díky které se společnost Huawei stala druhým největším prodejcem smartphonů na světě – dokonce Huawei přeskočilo i Apple.

Huawei naplnilo své cíle, příští rok ale bude mít problémy

Huawei dokázalo zvýšit své tržby nejen v Číně, ale také Africe a Evropě. Bohužel pro společnost, musí čelit zákazům, a to na přímo na klíčových trzích – v Kanadě, Austrálii a ve Spojených státech amerických. To ale technologického giganta nijak nezastavilo a svůj největší cíl pro letošní rok splnil. 

Rok 2019 však bude pro Huawei velmi důležitý a obtížný. Nedávno se totiž na internetu objevilo prohlášení, že právě tato společnost spolupracuje s čínskou vládou, čímž může docházet k různým odposlechům. Jedná se samozřejmě o bezpečnostní riziko, ovšem doposud se nikde neobjevil žádný důkaz, který by tuto informaci potvrdil. 

I přesto se vlády různých zemí snaží přijít s různými opatřeními, aby čínská vláda neměla k soukromým informacím přístup. Například Andrej Babiš prohlásil, že česká vláda se bude muset zbavit všech mobilních telefonů značky Huawei. Problém je však trochu někde jinde – v telekomunikační infrastruktuře. 

Pokud tedy operátoři budou infrastrukturu společnosti Huawei i nadále používat, bezpečnostní riziko tu bude i nadále. A právě tato nepříjemná situace může v příštím roce Huawei velmi znatelně ublížit. 

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version