Dotekomanie.cz

Google Mapy – nastavte si čas příjezdu nebo odjezdu [aplikace]

Zdroj: AndroidPolice

Google Mapy v poslední době získávají nejrůznější novinky. Jednou z těch posledních je například upozornění na radar měřící rychlost. Další je nyní dostupná v USA – zobrazuje se maximální povolená rychlost při navigování. Nyní jsme se dočkali novinky u aplikací, ale ve své podstatě Google jen plní resty.

Čas příjezdu nebo odjezdu

V Google Mapách na počítači, respektive ve webovém prohlížeči jste si mohli nastavit čas odjezdu nebo příjezdu. Je jedno, jestli chcete cestovat veřejnou dopravou nebo jít pěšky. Buď vám systém zobrazil, kdy dorazíte do cíle, nebo kdy byste měli vyrazit, abyste stihli termín.

Nyní tato novinka přichází v kompletní podobě do aplikace Google Mapy. Doposud byla k dispozici jen pro veřejnou dopravu, ale nově ji můžete využít napříč nejrůznějšími formami cestování. Nabídka se skrývá pod menu při vytváření trasy.

Bohužel se jedná na mobilním telefonu o poloviční řešení, které nemá zatím moc smysl. Maximálně vás informuje, kdy asi můžete vyrazit, abyste stihli čas příjezdu. Chybí zde možnost upozornění nebo notifikace, která by vám dala vědět, kdy odjet.

Možná se takové funkce dočkáme v budoucnu. Nyní slouží jen pro přehled. Navíc nemusí ukazovat přesnou hodnotu, jelikož situace na trase se může vlivem počasí a dopravy kdykoliv změnit.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version