Dotekomanie.cz

Gmail pro Android a iOS získává nový vzhled [apk]

Gmail pro Android a iOS

Není to tak dávno, co jsme se dozvěděli, že aplikace a služba Inbox by Gmail skončí. Všichni uživatelé e-mailu od Googlu budou muset přejít na původní službu Gmail. Vzhledem k tomu, že se společnost více věnovala Inboxu, tak není divu, že se nyní soustřeďuje na aplikaci Gmail pro Android a iOS. Dnes se tak dozvídáme, že aplikace jako taková projde menší změnou designu.

Gmail bude světlejší a možná lepší

Google dnes informoval, že v následujících týdnech uživatelé dostanou aktualizaci aplikace Gmail pro Android a iOS. Hlavní novinkou bude vzhled. Ubere se barev a celá aplikace bude více bělejší. To se sice nemusí jen tak líbit každému uživateli, ale možná se chystá ještě dramatičtější změna. Tou asi bude podpora tmavého vzhledu.

Kromě světlejšího vzhledu Google nabídne menší hrátky s velikostí textu, přičemž uživatelé si budou moci vybrat mezi třemi verzemi přehledu. Například si budou moci zvolit kompaktní zobrazení, kdy se vejde na jednu obrazovku více zpráv, nebo mohou přejít na komfortní styl, kde bude více informací u jednotlivých emailů, což bude mít dopad na množství zobrazených zpráv.

Aktualizováno: Pokud jste netrpěliví, nechcete čekat na aktualizaci, můžete si stáhnout instalační APK balíček (instalujete na vlastni riziko). Majitelé iOS zařízení si musí počkat.

Zdroje: blog.google, techcrunch.com

Exit mobile version