Dotekomanie.cz

Apple zaznamenal pokles příjmů, již nyní chystá lepší ceny produktů

Společnost Apple je na tom s financemi čím dál tím hůře. A podle indícií na tom nebude lépe ani v průběhu letošního roku. Pojďme se společně podrobně podívat na finanční stav Applu za první čtvrtletí.

Apple má problém s prodeji iPhonů

Zisk společnosti s logem nakousnutého jablka v prvním fiskálním čtvrtletí měl tendenci klesat. Za toto období dokázal Apple vydělat „jen“ 19,97 mld. amerických dolarů, přičemž ve stejném období loňského roku na tom byl o něco lépe – 20,07 mld. dolarů. Celkové příjmy se pak snížily o pět procent na 84,3 mld. amerických dolarů. 

Samotný Tim Cook, tedy CEO společnosti Apple, své investory varoval, že další pokles příjmů očekávají i v tomto čtvrtletí. Za klesajícími příjmy údajně stojí malá poptávka po nových iPhonech, hlavně v Číně, což je největší trh na světě. 

O této skutečnosti však Apple informoval o něco dříve, a to prostřednictvím své tiskové zprávy, kterou předložil svým investorům a široké veřejnosti. Původně americká společnost očekávala příjmy mezi 89 až 93 mld. dolarů. Jestliže bude vše pokračovat podobným tempem, druhé fiskální čtvrtletí bude pro Apple také špatné. V tomto období totiž očekává příjmy ve výši 55 až 59 mld. dolarů, což je o něco méně než informovali analytici – ti hlásili příjmy okolo 61 mld. dolarů.

Podle zahraničních serverů nyní Apple přehodnocuje plánování cen produktů, neboť doposud ceny převáděl z amerického dolaru, což produkty v některých zemích značně prodražilo. Apple se údajně chystá vrátit k časům, kdy iPhone odpovídal místním cenám. 

Zdroje: fonearena.com, 9to5mac.com, 9to5mac.com

Exit mobile version