Dotekomanie.cz

Apple snížil ceny iPhonů na čínském trhu

Zhruba před týdnem jsme vás informovali o tom, že společnost Apple zažívá velmi špatné časy. Samotný Tim Cook přiznal, že očekává ztrátu příjmů ve výši 9 mld. amerických dolarů, a to kvůli opravdu slabému zájmu o aktuální modely – iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR. 

Americká společnost s logem nakousnutého jablka očekává letos tržby ve výši zhruba 84 mld. amerických dolarů, přičemž hrubá marže by měla činit 38 %. Za celé tržby ale může hned několik problémů.

Na vině je nejen levná výměna baterií, ale také Čína. Právě v této části světa se musí Apple potýkat s několika problémy. Apple se tedy rozhodl k poměrně radikálnímu řešení. 

Apple snižuje ceny iPhonů

Čínské obchodní řetězce se dle všeho domluvily s jablečnou společností na snížení cen hned několika generací iPhonů. Nejvýraznější slevy se dočká levnější varianta v podobě iPhonu XR, jehož cena by měla být snížena o 1 500 Kč. 

Modely typu iPhone 8, iPhone XS a iPhone XS Max budou nyní prodávány o 1 300 Kč levněji. K poklesům cen již u většiny obchodníků došlo. Nalijme si sklenku čistého vína a přiznejme si, že snižování cen po vzoru Applu je skutečně nevídané.  

Vybízí se tedy hned několik otázek, například – jak moc se Applu nedaří? To se samozřejmě jen tak nedozvíme, neboť se americká společnost rozhodla nezveřejňovat přesná prodejní čísla. 

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version