Dotekomanie.cz

YouTube bojuje proti nevhodnému obsahu, odstranil miliony videí

Letos v dubnu společnost YouTube zveřejnila čtvrtletní zprávu YouTube Community Guidelines Enforcement Report. Jednalo se o pokyny v rámci transparentnosti. Vedle toho nyní YouTube poskytuje přehled o dalších údajích, jako je odstranění kanálů, počet odstraněných komentářů a hlavně také důvody, proč byla některá videa odstraněna. 

„Před rokem Youtube spustil službu Community, do které pozval jen některé tvůrce, aby otestovali, co novinka dokáže a jestli se jedná o dobrý nástroj. Ve své podstatě se jedná o možnost posílání příspěvků těm, co sledují vybraný Youtube kanál. Kromě běžného textu lze sdílet i ankety nebo i jiná videa, nejen ta svá. Youtube si slibuje, že se zvětší interakce mezi tvůrci a uživateli.“

YouTube odstranil obrovské množství obsahu

YouTube za třetí čtvrtletí letošního roku (od července do září) odstranila více než 7,8 mil. videí. Z toho 81 % videí odstranil samotný algoritmus. Když tento algoritmus detekuje video, které porušuje poměrně přísná pravidla portálu YouTube, bude automaticky odstraněno z kanálu. Samotný kanál pak dostane první varování s tím, že mu bude pozastavena činnost. 

Jestliže se daný kanál nepoučí a opět bude ve svých videích porušovat pravidla, bude nadobro odstraněn. Více než 90 % kanálů a více než 80 % videí, jež YouTube odstranil v září letošního roku, porušilo pravidla komunity YouTube. 

90 % videí, které YouTube smazal, bylo odstraněno výhradně z důvodu násilného a nevhodného obsahu pro děti. Společnost samozřejmě k detekci nevhodného obsahu používá již zmíněný algoritmus. Ovšem i ten někdy může selhat, proto je k dispozici speciální tým lidí, který videa znovu zkontroluje. 

Algoritmus ale neodstraňuje pouze videa. Stará se také o samotné komentáře, ve kterých se často objevuje násilí, vulgarismus a spam. Od září 2018 speciální tým YouTube odstranil více než 224 mil. komentářů. 

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version