Dotekomanie.cz

Xiaomi láká na telefon s 48 Mpx fotoaparátem

Začátkem letošního roku čínská společnost Xiaomi prohlásila, že se po celý kalendářní rok bude soustřeďovat také na vývoj fotoaparátů. Svým způsobem se i zavázala k poskytnutí špičkové kvality obrazu. Spoluzakladatel společnosti a mimo jiné i současný prezident Lin Bin nyní zveřejnil další informace o novém fotoaparátu pro mobilní zařízení značky Xiaomi.

Xiaomi míří k nebesům

Jediné, co vlastně zveřejnil, byla velmi detailní fotografie. Jak si můžete všimnout níže, na snímku je velmi dobře zachycena část fotoaparátů nadcházejícího modelu Xiaomi. Zde se navíc nachází i popisek „48MP Camera“. 

Znamená to tedy, že společnost Xiaomi chystá mobilní telefon, jehož hlavní předností bude špičkový 48megapixelový fotoaparát. Samotná Lin Bin údajně telefon používá a prohlásil, že se nejedná o vůbec špatný kousek. Mobilní telefon, který měl doposud největší počet megapixelů, byl model Nokia 808 PureView – ten nabízel 41megapixelový fotoaparát. Otázkou však nyní zní, jaký typ fotoaparátu společnost Xiaomi použila.

Svým způsobem má k dispozici pouze dvě možnosti. První volbou je Sony IMX586, jenž nabízí 48 Mpx. Ten byl mimo jiné představen v červenci letošního roku. Druhou možností je pak senzor Samsung Bright GM1, který taktéž nabízí 48 Mpx. Představen byl ale teprve v říjnu. Tak či onak bychom se nového telefonu značky Xiaomi měli dočkat začátkem roku 2019, tedy v lednu.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version