Dotekomanie.cz

Mobilní kecálek WhatsApp konečně podporuje Picture-in-Picture

Velmi dlouhou dobu jsme všichni trpělivě čekali na režim Picture-in-Picture pro populárního mobilního kecálka WhatsApp. Tato funkce je nyní konečně k dispozici, ovšem prozatím jen v beta verzi aplikace. 

WhatsApp a jeho nová funkce Picture-in-Picture

Nová funkce se objevila v nedávno zveřejněné beta aktualizaci WhatsApp v2.18.380. V současné chvíli novinka podporuje pouze videa YouTube, Facebook a Instagram. Ve své podstatě to znamená, že pokud vám někdo na jednu z těchto platforem pošle video, budete moci konverzaci z WhatsApp opustit, zatímco video se bude přehrávat v malém okně. 

Picture-in-Picture je k dispozici nejen pro soukromé, ale také skupinové konverzace. Dle všeho ale v blízké budoucnosti bude možné takové video přehrávat i ve chvíli, kdy aplikaci WhatsApp zcela opustíte. 

Je však důležité poznamenat, že funkce stále není plně implementována. To v praxi znamená, že příjemci musíte odeslat plný odkaz na YouTube video – žádné zkrácené odkazy zde fungovat nebudou. Na druhou stranu je skvělé, že odkaz můžete sdílet buď skrze webovou/desktopovou či mobilní aplikaci. 

V současné chvíli je tato novinka k dispozici pouze pro operační systém Android. iOS uživatelé si tak budou muset ještě nějaký ten čas počkat. 

Zdroj: androidheadlines.com

Exit mobile version