Dotekomanie.cz

Lenovo Z5s oficiálně, střední třída se třemi foťáky

Lenovo Z5s

Nějakou dobu jsme zachytávali informaci, že by se nadcházející model Lenovo Z5s mohl představit rovnou s dírou v displeji. Nakonec se tak nestalo a novinka zapadá mezi smartphony s výřezem v displeji. V tomto případě ale není nikterak velký.

Novinka Lenovo Z5 Pro láká na 12 GB RAM a Snapdragon 855

Lenovo Z5s

Možná při prvním pohledu na Lenovo Z5s si všimnete podobnosti s některými modely Honor nebo Huawei, ostatně zadní sestava foťáků je velmi podobná. Lenovo v tomto případě sáhlo po běžném foťáku, který je doplněn o teleobjektiv a také třetí senzor pro určování hloubky.

Lenovo Z5s přichází s jedním nejlepších procesorů, které můžeme najít ve střední třídě, Snapdragon 710. Ten má k dispozici 4 nebo 6 GB operační paměti a pro uživatelská data se nabízí až 128 GB s možností rozšíření. Displej má 6,39 palců s Full HD+ rozlišením. Bohužel u něj najdeme mírnou bradu, ale to by nemuselo uživatelům vadit.

Co se týče bonusových funkcí, nabízí se například Dirac audio nebo ochrana P2i. Sice nelze ponořit mobil do vody, ale Lenovo Z5s vydrží minimálně postříkání vodou. Nebudete se tak muset bát používat mobil například v dešti.

Specifikace

Základní verze přijde na 1398 juanů, což je v přepočtu přibližně 4 600 Kč. Cena nejvyšší varianty se vyšplhala na 1898 juanů, tedy cca 6 250 Kč. Oficiální dostupnost bude od 24. prosince v Číně, přičemž nebyl stanoven termín, kdy by se novinka mohla podívat na globální trh, případně do Evropy.

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version