Dotekomanie.cz

Samsung chystá milion kusů ohebných telefonů pro rok 2019

Minulý týden jihokorejský výrobce uspořádal vývojářskou konferenci, na které mimo novinek v operačním systému představil také zbrusu nový displej pod názvem Infinity Flex. 

Samsung nový displej demonstroval na speciálním prototypu, díky kterému jsme si mohli udělat jasnou představu o tom, jak displej bude ve skutečnosti fungovat. Samotné zařízení však nebylo nijak více popsáno a ani jsme netušili, jakým hardwarem bylo vybaveno. Dnes je tomu ale zcela jinak.

Samsung dokončil „ohebný“ telefon

Na internetu se údajně objevily klíčové hardwarové specifikace a funkce skládacího telefonu. Dle informací zařízení nabízí rozlišení 1 536 x 2 152 pixelů a zcela novou funkci Multi-Active Window, díky které je možné současně používat až tři aplikace. Bohužel jsme se na konferenci nedozvěděli žádné informace o dostupnosti, což nás v tu chvíli samozřejmě mrzelo, ale nijak nezklamalo – jen přeci se jednalo o prototyp, na kterém Samsung pracoval více než pět let. 

Samsung nakonec prozradil dostupnost zařízení

Vedoucí oddělení mobilních služeb společnosti Samsung, DJ Koh, však novinářům prozradil, že jihokorejská společnost chystá počáteční dávku v podobě více než jednoho milionů skládacích telefonů. Dostupnost těchto kusů byla stanovena na první polovinu roku 2019. 

Zajímavé je, že výrobce tvrdí, že zařízení je připraveno ke komerčnímu nasazení, přitom na vývojářské konferenci šlo jen o prototyp. Buď nám tedy Samsung na konferenci ukazoval zcela jiné zařízení, anebo jej stihl během týdne dokončit. Tak či onak nebylo přesné datum a oficiální název telefonu stanoveno.

Zdroj: neowin.net

Exit mobile version