Dotekomanie.cz

Huawei si patentoval několik názvů pro svůj skládací telefon

Na skládacím telefonu pracuje nejen jihokorejská společnost Samsung, ale také LG či Huawei. V současné chvíli je největším tajemstvím ale LG, u kterého o novém telefonu nevíme takřka nic. To však neplatí pro společnost Huawei. 

Huawei si nechalo podat patentovou přihlášku u Úřadu duševního vlastnictví Evropské unie (EUIPO). Dle registrace si nechala patentovat telefony pod názvem Mate F, Mate Flex, Mate Flexi a Mate Fold. 

Výše zmíněné modely jsou řazeny do kategorie „Class 9“. Je však velkou otázkou, zda se v tomto případě jedná o skutečné skládací telefony. Pokud ano, pravděpodobně půjde pouze o jediný model, přičemž Huawei si patentovalo několik různých názvů.

Huawei připravuje první skládací telefon

V každém případě bude první skládací telefon s logem Huawei umístěn v té nejvyšší možné třídě. Je tedy velmi pravděpodobné, že právě skládací telefon bude disponovat podobnými hardwarovými specifikacemi, jako Huawei Mate 20, jenž byl představen v loňském měsíci. 

Jen pro objasnění, Mate 20 je vybaven 7,2palcovým OLED displejem s rozlišením Full HD a akumulátorem o kapacitě 5 000 mAh. Podle nejnovějších informací (spekulací) by první skládací telefon společnosti Huawei měl nabídnout 8palcový displej od Samsungu, který v základním rozložení nabídne 5 palců. 

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version