Dotekomanie.cz

Google Assistant se dočká podpory nových jazyků

Na letošní vývojářské konferenci Google IO 2018 jsme se dočkali milého překvapení. Google uvedl, nebo respektive ukázal světovou mapu, kde bude jeho chytrý asistent dostupný. Bohužel nebylo nikterak upřesněno, kdy se dané země dočkají. Mezi zobrazenými krajinami byla i Česká republika. V poslední době se neukázaly jakékoliv informace, které by nasvědčovaly, že by mělo dojít k rozšíření. Nyní zde máme náznaky.

Google Assistant bez češtiny, zatím

Členové komunity XDA Developers pátrali v aplikaci Google a podařilo se jim objevit, jaké země se dočkají asistenta. Spíše by se dalo říci, které nové jazyky budou podporovány. Mezi nimi se například nachází angličtina pro Indii, Irsko atd. Níže můžete vidět kompletní seznam jazyků, pro které je pomocník dostupný nebo se chystá spuštění.

Jak již bylo řečeno, zatím se zde nenachází Česká republika. Na druhou stranu můžeme vidět posun a příslib toho, že budeme v další aktualizaci. Mezi novými jazyky bude polština, což je již velmi blízko naší rodné řeči. Samozřejmě je otázkou, jestli se konečně dočkáme. Navíc není jisté, jestli je seznam kompletní a kdy dojde k oficiálnímu uvedení do provozu.

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version