Dotekomanie.cz

Apple zřejmě obnoví výrobu iPhonu X

Společnost Apple v letošním roce představila hned tři nové telefony – iPhone XS, iPhone XS Max a levnější variantu v podobě iPhone XR. Tyto modely tu s námi jsou již dva měsíce, bohužel se jim ale příliš nedaří. Firma s logem nakousnutého jablka tak musí učinit razantní kroky, kterými by vykompenzovala nízkou poptávku. 

iPhone X by měl problémy vyřešit

Dle zahraničního zpravodajského webu Wall Street Journal plánuje společnost Apple obnovit prodej iPhonu X. Ve zprávě se mimo jiné uvádí, že výrobu obnovilo hned několik dodavatelských společností. Kromě toho Apple plánuje koupit pouze určité množství OLED panelů, a to od konkurenčního Samsungu, díky nimž bude moci výrobu obnovit. 

To ale není vše. Apple je prý ochoten nabídnout speciální cenu iPhonu XR pro telekomunikační operátory v Japonsku, čímž chce zvýšit poptávku. Bylo by ale skvělé, kdyby Apple telefon za zvýhodněnou cenu nabídl i u nás v České republice. 

V současné době se Apple rozhodl snížit své výrobní plány, především kvůli slabé poptávce. Původně chtěla společnost vyrobit 70 mil. kusů iPhonu XR. Nyní se ale rozhodla toto číslo snížit zhruba na třetinu původního množství. Jen pro informaci, v loňském roce musel Apple snížit produkci zhruba o polovinu. 

Zdroj: thenextweb.com

Exit mobile version