Dotekomanie.cz

WhatsApp chystá tři nové funkce – Vacation Mode, Silent Mode a Linked Accounts

Aplikace WhatsApp se před několika týdny dočkala nových funkcí v podobě Data Sharing a Group Setting. Společnost WhatsApp však začala pracovat na dalších třech novinkách, které by uživatelům měly zjednodušit a zpříjemnit používání aplikace. 

Mezi tři nové funkce patří Vacation Mode, Silent Mode a Linked Accounts. Novinky jsou však v současné době k dispozici pouze prostřednictvím programu Google Play Beta. Přestože režim Silent Mode a Linked Accounts je dávno ve finále svého vývoje, poslední Vacation Mode je teprve v samotných začátcích. Pojďme si ale nové funkce podrobněji představit. 

WhatsApp nabídne Vacation Mode

Aplikace WhatsApp možnost archivovat rozhovory nabízí již nějakou chvíli. V tomto případě se archivovaný chat automaticky zruší v případě, že uživatel od samého odesílatele dostane další zprávu. 

Ovšem režim Vacation Mode je trochu jiný – s touto novinkou se archivované rozhovory automaticky „nevymažou“, tedy v případě, že byl daný chat již dříve ztlumen. Příkladem použití této funkce může být potlačení skupinových chatů a jejich archivace, čímž by skupina spadla do archivu bez ohledu na nové zprávy. 

Silent Mode

Novinka v této podobě bude k dispozici výhradně pro operační systém Android. Režim Silent Mode pomůže uživatelům odstranit „Odznak oznámení“ pro veškeré chaty, které byly ztlumeny. Velmi jednoduše řečeno – nová funkce dokáže zastavit počítadlo nepřečtených zpráv, pokud byly dané chaty ztlumeny. 

WhatsApp a jeho chytrá funkce Linked Accounts

Funkce Linked Accounts v současné době stále není aktivní. Jedná se o funkci, která byla původně určená pro službu WhatsApp Business. Co tedy funkce vše dokáže? Poměrně zajímavé a chytré kousky. 

Linked Accounts umožní uživateli připojit svůj WhatsApp účet k externím službám. Pro příklad nemusíme chodit daleko, protože podle poslední spekulace dokáže služba Facebook spolupracovat také s WhatsApp. Ve své podstatě by šlo o to, že by uživatelé mohli odemknout své Facebook účty pomocí svého WhatsApp účtu. V současné době byla úspěšně propojena jedna aplikace, a to Instagram. Funkce LinkedAccounts se zdá jako velmi užitečný pomocník. 

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version